SJAJAN FUDBAL OSMOG DANA EVROPSKOG PRVENSTVA: Ukrajina OKRENULA Slovačku, Austrija PREGAZILA Poljsku, NULA Holandije i Francuske
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

EURO 2024

SJAJAN FUDBAL OSMOG DANA EVROPSKOG PRVENSTVA: Ukrajina OKRENULA Slovačku, Austrija PREGAZILA Poljsku, NULA Holandije i Francuske

Fudbal -

Završen je i osmi dan Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a u njemu dobili smo komplikacije u Grupi C.

Ukrajina je polse neverovatnog preokreta pobedila Slovačku i zakomplikovala stvari u svojoj grupi.

Što se tiče Grupe D Poljska koja je poražena od Austrije može da pakuje kofere, dok su Holandija i Francuska zabeležile prvu "nulu" na EURO 2024.

Slovačka - Ukrajina 1:2

Poljska - Austrija 1:3

Holandija - Francuska 0:0

22.56 - NULA HOLANDIJE I FRANCUSKE

Fudbaleri Holandije i Francuske odigrale su bez golova meč drugog kola Grupe D Evropskog prvenstva u fudbalu.

22.16 - Rangnik: Srećan sam zbog pobede, ali i zbog igre

Selektor fudbalske reprezentacije Austrije Ralf Rangnik izjavio je da je srećan zbog pobede nad Poljskom, ali i zbog igre svoje ekipe tokom većeg dela meča. "Srećan zbog pobede, ali i zbog igre u većem delu utakmice. Briljantno smo počeli i igrali u prvih 20 minuta, a bili smo jako dobri i u zadnjih pola sata. Između ta dva razdoblja je bilo faza kad smo malo popustili. Poljska se vratila i morali smo se dobro namučiti za novo vođstvo", izjavio je Rangnik.

Ralf Rangnik
foto: Profimedia

21.53 - Montela: Turska ne treba da se plaši Portugala

Selektor turske fudbalske reprezentacije, Italijan Vićenco Montela izjavio je večeras da Portugal ima mnogo kvaliteta, ali to ne treba da plaši njegov tim pred sutrašnju utakmicu drugog kola na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. "Portugal ima "mnogo kvaliteta, ali i mi moramo da mislimo na svoje, ne moramo da se plašimo. Ključ je da budemo ujedinjeni, da ne dajemo prostor (Portugalcima) jer su veoma brzi", rekao je Montela.

20.35 - Martines : Ronaldo (39) može da igra svaka četiri dana

Kristijano Ronaldo, čak i dok igra u saudijskom šampionatu, u timu je Portugala jer to zaslužuje, a može da igra svaka četiri dana bez obzira što ima 39 godine, izjavio je večeras selektor portugalske fubalske reprezentacije Roberto Martines uoči utakmice protiv Turske. Martines je na konferenciji za novinare branio Ronalda pošto su neki sportski mediji ocenili da je njegova igra bila "prilično bez veze" u prvom meču Portugala protiv Češke (2:1) na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. "On (Ronaldo) bio je veoma disciplinovan, vredno je radio i veoma je važan igrač za nas jer otvara prostor za druge igrače", rekao je trener Portugala, Španac Martines.

Kristijano Ronaldo
foto: Joaquim Ferreira / imago sportfotodienst / Profimedia

19.58 - Austrija PREGAZILA Poljsku

Fudbaleri Austrije slavili su nad Poljskom sa 3:1 u meču drugog kola Grupe D na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

19.01 - Kalcona: Nemam šta da zamerim ekipi

Selektor fudbalske reprezentacije Slovačke Frančesko Kalcona izjavio je posle poraza od Ukrajine da nema šta da zameri svojoj ekipi. "Bila je to teška utakmica, nekim delovima sam zadovoljan, nekim manje, ali ukupno gledajući ekipa je igrala dobro i nemam šta do joj zamerim. U prvom poluvremenu smo bili bolji, ali naš protivnik je vrlo kvalitetan, Ukrajina je na Fifa tabeli 20 mesta bolje plasirana od nas. Radićemo na tome da napredujemo", rekao je Kalcona.

18.33 - Rebrov: Pokazali smo naš takmičarski duh

Selektor fudbalske reprezentacije Ukrajine Sergej Rebrov izjavio je posle pobede nad Slovačkom da je njegova ekipa pokazala takmičarski duh."Jako mi je drago zbog igrača koji su odlično reagovali nakon primljenog gola. Na poluvremenu smo promenili neke pozicije i zaigrali visoki presing. Još je važnije pokazali smo naš takmičarski duh jer smo stvarno želeli da promenimo rezultat i zato smo zaslužili pobedu", izjavio je Rebrov.

Sergej Rebrov
foto: Ronnie Esplin / PA Images / Profimedia

17.19 - Stanje terena u centru pažnje pred meč Švajcarska - Nemačka

Stanje travnatog terena stadiona u Frankfurtu koji je bio pod velikim opterećenjem tokom utakmice Engleska-Danska (1-1), u centru je pažnje uoči utakmice Nemačka-Švajcarska u nedelju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Trava je na pojedinim mestima stadiona oštećena zbog oštre igre, a jedan od timova je saopštio da je, pored vrućine, stanje terena komplikovalo igru. Evropska fudbalska unija (Uefa) je saopštila da postoji detaljan plan održavanja za rešavanje takvih problema i za poboljšanje kvaliteta terena za predstojeće utakmice.

17.05 - Albanski fudbaler Daku se izvinio zbog uvredljivog skandiranja

Fudbalski reprezentativac Albanije Mirlind Daku izvinio se zbog uvredljivog skandiranja posle utakmice protiv Hrvatske na Evropskom prvenstvu. Evropska fudbalska unija (Uefa) istražuje navodno neprikladno ponašanje Dakua, koji je posle utakmice u sredu u Hamburgu navijao sa navijačima Albanije i uzvikivao neprikladne parole.

On je tokom navijajanja vređao Severnu Makedoniju, a među parolama se moglo čuti i "Ubij Srbina". Fudbalski savez Severne Makedonije tražio je izvinjenje, a Fudbalski savez Srbije najstrože kazne za incident i zapretio je da će se povući sa takmičenja.

"Izvinjenje je muško i osećam moralnu i profesionalnu obavezu da to uradim, za sve one koji su povređeni", rekao je Daku, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

16.54 - Ukrajina posle preokreta do prve pobede na EURO

Fudbaleri Ukrajine pobedili su Slovačku sa 2:1 u utakmici drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

16.39 - Hašek: Češka će sutra biti borbenija protiv Gruzije

Češka fudbalska reprezentacija će sutra biti borbenija u utakmici protiv Gruzije nego što je to bila protiv Portugala, u drugom meču grupe F Evropskog prvenstva u Nemačkoj, izjavio je selektor Ivan Hašek.

"U prvom meču (protiv Portugala) nam je nedostajalo smelosti, bili smo pod stalnim pritiskom, morali smo da se branimo tokom celog meča, što smo, u stvari, uradili prilično dobro", rekao je Hašek na konferenciji za novinare o porazu od Portugala sa 1:2 u utorak.

15:18 - Mbape neizvestan za utakmicu protiv Holandije

Mbape koji je u ponedeljak slomio nos, juče je viđen na treningu sa zaštitnom maskom u bojama francuske zastave preko lica.

List "Depeš" javio je da Mbape ako bude igrao u petak, neće moći da nosi tu masku.

14:35 - Selektor se obratio medijima, javnosti i navijačima

Stojkobić je govorio o važnim temama posle utakmice protiv Slovenije, a pre meča protiv Danske.

13:20 - Selektor je veoma popularan

Piksi skreće veliku pažnju na sebe gde god da se pojavi, pa je tako i u Nemačkoj. Nakon što je izašao iz hotela, navijači su ga odmah primetili i želeli brže bolje da se fotografišu sa njim, ili bar da razmene po koju rečenicu.

12:41 - Zanimljivo je bilo na treningu Srbije

12:17 - Jović je hit na društvenim mrežama

Nije bilo nimalo lako Luki Joviću da postigne gol koji je obradovao srpsku naciju. Bio je vučen sve vreme od strane Žana Karničnika, jedinog strelca za Sloveniju. Pokušavao je Slovenac da pokida dres Joviću, ali nije uspeo. Otresao ga je Srbin i uspeo glavom da sprovede loptu u mrežu.

A, kada se to desilo, usledila je erupcija oduševljenja. Delirijum na tribinama stadiona Alijanc arena, ali i širom zemlje. A, onda, kada se sve stišalo, usledile su čestitke na društvenim mrežama. Usijao se profil Luke Jovića.

11:34 - Predrag Mijatović je govorio o igri Srbije

11:27 - Oglasio se navijač koji je uleteo na teren

Jučerašnji meč između Srbije i Slovenije na Evropskom prvenstvu prekinut je u jednom momentu pošto je jedan navijač utrčao na teren.

Zbog toga je reagovalo i obezbeđenje, koje je navijača jurilo po stadionu u Minhenu.

10:23 - Užasna vest iz Italije

Legendarni Roberto Bađo je opljačkan i zatočen nakon što su mu provalnici upali u stan dok je gledao meč Italije i Španije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Policija je objavila da je u Bađovu vilu upalo pet maskiranih i naoružanih provalnika, a nekadašnja "desetka" Italije to nije gledala srkštenih ruku.

10:07 - Malo lepih vesti za Fudbalski savez Srbije

09:54 - Sjajni kadrovi iz Nemačke

Legendarni golman Peter Šmajhel, koji radi kao izveštač za Foks TV, intervjuisao je svog sina Kaspera, koji je čuvao gol Danske.

09:32 - O užasnom ponašanju hrvatskih i albanskih navijača

O provokacijama upućenih reprezentaciji Srbije govorili su u jutarnjem programu Kurir televizije Raka Đurović, sudijski ekspert i Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove. a preko vibera se uključio Jovan Šurbatović, generalni sekretar fudbalskog Saveza Srbije.

09.18 - Oglasio se Albanac koji je vređao Srbe!

08:55 - Poruka za Orlove pred poslednju utakmicu grupne faze

08:24 - Komšije ne vide i ne čuju...

UEFA je zvanično pokrenula postupak zbog sramnog ponašanja publike na utakmici Eura između Hrvatske i Albanije i sada će se istražiti šta se sve dešavalo na ovom skupu na kom je veličana mržnja prema Srbima.

Predsednik HNS-a, Marijan Kustić, dao je skandaloznu i sramnu izjavu ovim povodom.

08:10 - Samardžić se oglasio posle utakmice sa Slovenije

Lazar Samardžić ušao je u igru u 82. minutu meča između Srbije i Slovenije i za kratko vreme na terenu uradio je više nego mnogi za čitav susret.

Po završetku utakmice Samardžić se oglasio na Instagramu gde je poslao moćnu poruku koja je zapalila Srbiju.

08:00 - Sva dešavanja iz prethodnog dana možete pogledati na ovom linku.

Bonus video:

00:46

Ovacije za Novaka Đokovića na Alijanc areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track