ZAVRŠEN JE 11. DAN EVROPSKOG PRVENSTVA: Albanci PAKUJU kofere, Hrvati pred ELIMINACIJOM!
Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

euro 2024

ZAVRŠEN JE 11. DAN EVROPSKOG PRVENSTVA: Albanci PAKUJU kofere, Hrvati pred ELIMINACIJOM!

Fudbal -

Završen je 11. dan Evropskog prvenstva, a rasplet se dogodio u B grupi. Hrvatska i Italija su odigrale nerešeno 1:1, a ovaj rezultat vodi skoro sigurno vodi naše komšije kući.

Španije je pobedila Albaniju rezultatom 1:0, a za Albance je EURO završen.

Sutra nas očekuje uzbudljiv dan, Srbija igra za prolaz, a sve detalje možete pratiti iz mkinuta u minut na našem blogu!

Raspored današnjih mečeva:

Albanija - Španija (0:1)

Hrvatska - Italija (1:1)

23.00 - HRVATI PRED ELIMINACIJOM; ALBANCI ISPALI!

22.00 - Hrvati promašili penal pa POVELI, Španci razbijaju Albaniju!

17. 45 - Konferencija Dragana Stojkovića Piksija.

17:00 - Fešta u Minhenu!

14:48 - Piksi se dvoumi!

Sve oči domaće javnosti u utorak uveče biće uprte u Minhen gde će na "Alijanc Areni" fudbalska reprezentacija Srbije protiv Danske pokušati da stigne do prolaska u osminu finala Evropskog šampionata.

Susret je na programu od 21 čas, a pred meč odluke Dragan Stojković Piksi ima dve velike dileme kada je reč o startnih 11.

14:23 - Kalkulalacije...

Dileme više nema - Srbija protiv Danske u utorak od 21 čas igra meč odluke na Euru.

"Orlovima" pobeda donosi plasman u narednu rundu, ali četa Dragana Stojkovića Piksija može da prođe dalje i ako odigra 0:0 sa Dancima, a ako se poklopi nekoliko rezultata.

13:51 - Može li Hrvatska do novog uspeha?

Fudbalska reprezentacija Hrvatske osvojila je samo jedan bod u prve dve utakmice na Euru, te je tamošnja javnost razočarana.

Svoj stav izneo je i čuveni Hrvat Igor Tudor, nekadašnji reprezentativac ove zemlje, a sada uspešan trener.

13:26 - Zanimljiva priča o Strahinji Pavloviću

Pavlović je karijeru počeo u Partizanu i upravo tada je imao priliku da ostvari transfer karijere, još sa 18 godina. Da li se sećate kako je ovom momku propao transfer u Lacio koji je bio veoma zainteresovan za Pavlovića?

13:07 - Hrvati okupirali Lajpcig

Reprezentacija Hrvatske imaće sjajnu podršku na utakmici protiv Italije! Navijači Hrvatske preplavili su ulice Lajpciga...

12:50 - Rumuni i Slovaci dogovorili ishod meča?!

Bivši reprezentativac Rumunije Danut Lupu šokantnom izjavom izazvao je neviđenu buru u fudbalskoj javnosti.

Grupna faza Evropskog prvenstva u fudbalu ulazi u svoju završnicu. Igraju se utakmice odlučujućeg 3. kola u grupama i uskoro ćemo saznati sve učesnike osmine finala.

Najzanimljivije će biti u grupi E gde su smeštene Belgija, Slovačka, Rumunija i Ukrajina. Naime, sve selekcije imaju po tri osvojena boda pred poslednje kolo grupne faze, a okršaj između Slovačke i Rumunije biće pod posebnom lupom fudbalske javnosti jer i jednima i drugima odgovara isti ishod - remi!

12:15 - Sjajna atmosfera na treningu Orlova

Poslednje pripreme reprezentacije pred meč odluke sa selekcijom Danske.

00:26

Piksi grli Samardžića na treningu

1 / 11 Foto: Nemanja Nikolić

11:48 - Otklonjena dilema?

Fudbalska reprezentacija Srbije u utorak od 21 sat igra protiv Danske odlučujući meč za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Dan pred meč odluke Orlovi su odradili poslednji trening, a jedan detalj privukao je veliku pažnju.

11:20 - Evropa bruji o gestu kapitena Mađarske

Neviđena drama odvijala se na terenu u Štutgartu na utakmici između Mađarske i Škotske. Barnabaš Varga je u 70. minutu meča dobio je snažan udarac od golmana Škotske Angusa Gana, pao je na travu i izgubio svest.

U kritičnim momentima najprisebniji na terenu bio je mladi kapiten Dominik Soboslaj.

10:52 - Danska kažnjena pred meč sa Srbijom

Fudbalski savez Danske moraće da plati kaznu u iznosu od 10.000 evra zbog transparenta koji se pojavio na tribinama gde su bili smešteni navijači Danske tokom utakmice sa Engleskom.

10:20 - Srbija sama sebi veći rival od Danske

Srbija može do pobede nad Danskom, ali potrebno je da neke stvari na terenu ne izgledaju kao u mečevima sa Slovenijom i Engleskom!

Mi se pitamo oko pobednika. Razlog je jasan, imamo kvalitet da pobedimo i bolje reprezentacije od Danske, ali... Pre rivala, moramo da pobedimo sami sebi. Da neke stvari koje konstantno grešimo uvidimo i ispravimo.

09:38 - Hrvati spremaju skandal

Hrvatska reprezentacija je dostavila UEFA muzičku želju za susret protiv Italije.

Svaka reprezentacija ima pravo to da uradi. Pred početak utakmice zvanični spiker prvo pročita sastave, nakon toga se fudbalerima putem video semafora pojavi neka poznata osoba (kao što je to bio slučaj sa Novakom Đokovićem na utakmicama Srbije), a onda organizatori puste pesmu po želji.

Za utakmicu protiv Italije Hrvati su tražili pesmu Marka Perkovića Tompsona, dobro poznatog po ustaškim pesmama i ispadima.

09:02 - Sprema se NAMEŠTALJKA na EP?!

Grupna faza Evropskog prvenstva u fudbalu ulazi u svoju završnicu. Igraju se utakmice odlučujućeg 3. kola u grupama i uskoro ćemo saznati sve učesnike osmine finala.

Najzanimljivije će biti u grupi E gde su smeštene Belgija, Slovačka, Rumunija i Ukrajina. Naime, sve selekcije imaju po tri osvojena boda pred poslednje kolo grupne faze i mnogi veruju da će jedan meč biti NAMEŠTEN jer isti ishod odgovara i jednima i drugima.

08:38 - Snimak sa treninga Turske napravio HAOS

Fudbalski savez Turske bio je prinuđen da izda saopštenje, posle bure koja se podigla u javnosti zbog snimaka sa treninga reprezentacije.

08:15 - Varga završio Evropsko prvenstvo

Utakmicu trećeg kola A grupe između Mađarske i Škotske obeležila je stravična povreda mađarskog napadača Barnabaša Varge.

Ustanovljeno je da je zadobio prelome kostiju lica i potres mozga, pa je za njega ovo Evropsko prvenstvo definitivno završeno. Varga će najverovatnije morati na operaciju jagodične kosti, prenose mađarski mediji.

08.00 - Vesti koje su obeležile prethodni dan na Evropskom prvenstvu možete pogledati na OVOM LINKU.

Kurir sport/J.M.

00:25

Navijači Mađarske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track