Vaterpolo reprezentacija Srbije doživela je još jedan poraz na Olimpijskim igrama u Parizu. Ovog puta od "delfina" su bili bolji Španci i to rezultatom 15:11 (3:4, 3:3, 3:3, 2:5).

Prva četvrtina protekla je u rezultatskoj klackalici. Španci su konstantno vodili, ali se naša reprezentacija vraćala. Ipak, golom u finišu prve deonice "furija" je stigla do prednosti od 4:3.

screenshot-20.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

Na startu druge četvrtine Španci su se brzo odlepili na 6:3 i delovalo je da se sprema novi potop naše reprezentacije. Ipak, golovima Jakšića, Mandića i Ćuka stigli smo do izjednačenja, a Munariz je u finišu doneo "furiji" novu prednost, pa se na poluvreme otišlo uz rezultat 7:6.

Ponovo su Španci stigli do tri gola prednosti na startu treće četvrtine, ali je Dušan Mandić uzvratio i vratio našu reprezentaciju na minus jedan. Na poslednji odmor otišlo se uz vođstvo Španaca od 10:9.

Sve dobro što su napravili za tri četvrtine naši vaterpolisti su prosuli u poslednjoj deonici koju su izgubili sa 5:2. Previše prilika je propušteno, pa je Španija stigla do pobede od 15:11 i prolaska u četvrtfinale Olimpijskih igara, dok "delfinima" preti istorijska bruka. Naša reprezentacija blizu je eliminacije već u grupnoj fazi i ako ne stigne do povoljnih rezultata protiv Francuske i Mađarske moraće kući pre vremena.

screenshot-22.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

Bolji od ostalih u novom porazu našeg nacionalnog tima bio je Dušan Mandić sa četiri gola, po dva su postigli kapiten Jakšić, Ubović i Ćuk, dok je jedan pogodak dao Dedović. Naredni meč naša reprezentacija igra u subotu od 19.30 protiv domaćina Francuske.

Sva dešavanja pre, za vreme i posle utakmice između Srbije i Španije mogli ste pratiti putem lajv-bloga na portalu Kurir.rs.

UŽIVO PRENOS:

Srbija - Španija 11:15 (3:4, 3:3, 3:3, 2:5)

ČETVRTA ČETVRTINA:

32. minut - Granados pogađa za 15:11. Igra "delfina" se raspala! Kraj utakmice i poraz Srbije rezultatom 15:11.

31. minut - Faul u napadu Srbije, plus isključenje za Dušana Mandića koji se neće vraćati u bazen do kraja meča. Španci su blizu treće pobede i prolaska u četvrtfinale turnira.

30. minut - Ne ide, pa ne ide... Promašili smo još jedan napad, a Španci su iz kontre stigli do 13:10. Strelac je ponovo bio Perone, ovo je treći gol iskusnog i legendarnog Španca. Strahinja Rašović asistirao je Nemanji Uboviću i smanjili smo na 13:11. Granados pogađa za 14:11.

29. minut - Odbranili smo se! Možemo li do gola i novog priključka?

28. minut - Dedović je izborio peterac koji je u gol pretvorio Mandić. Sada je 12:10.

27. minut - Alvaro Granados pogađa za 12:9! "Delfini" srljaju ka novom porazu.

screenshot-22.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

26. minut - Previše prilika je propušteno i Španci to koriste. Rezultat je 11:9. Ćuk nije pogodio, pa "furija" ima priliku da ode na plus tri.

25. minut - Španci su imali prvi napad, ali se naša reprezentacija odbranila. Nismo iskoristili igrača više, te smo propustili još jednu priliku za izjednačenje.

TREĆA ČETVRTINA:

24. minut - Još jedna šansa da se rezultat izjednači je propuštena, ali ni Španci nisu dali gol, pa je na kraju ove četvrtine rezultat 10:9.

23. minut - Imali smo priliku za izjednačenje, ali je nažalost nismo iskoristili.

22. minut - Dušan Mandić pogađa za 10:9. Mogu li "delfini" do preokreta?

21. minut - Odbranili smo se sa igračem manje, ali nismo uspeli da postignemo pogodak u narednom napadu. Ostalo je 10:8.

screenshot-20.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

20. minut - Novi pogodak Španaca koji su opet na tri gola prednosti i vode sa 10:7. Odličan napad Srbije sa igračem više i Nikola Dedović smanjuje na 10:8.

19. minut - Dušan Mandić sa distance smanjuje na 9:7.

18. minut - "Furija" je dodala gas i ponovo je na plus tri! Iz peterca pogodio je Granados.

17. minut - Španci imaju prvi napad i u trećoj četvrtini. Felipe Perone pogađa za 8:6. Nismo uspeli da odgovorimo i pored toga što smo imali dva igrača više.

DRUGA ČETVRTINA:

16. minut - Munariz sa distance pogađa za novo vođstvo Španije koja na drugi odmor odlazi uz jedan gol prednosti - 7:6.

15. minut - Ćuk iz peterca donosi izjednačenje Srbiji! Trenutno je 6:6!

14. minut - Mandić pogađa! Srbija se vraća! Trenutno je 6:5. Nastavili smo sa odličnom igrom u odbrani i odbili smo napad Španije koja nije uspela da se odlepi.

13. minut - Nismo uspeli da se vratimo na gol zaostatka, ali raduje bolja igra u odbrani.

whatsapp-image-20240801-at-12.19.57-pm.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

12. minut - Konačno gol! Nikola Jakšić se drugi put upisuje u listu strelaca i smanjuje na 6:4.

11. minut - Nije dobro! Munariz pogađa za 6:3. Smeši se novi potop "delfina".

10. minut - "Delfini" nisu uspeli da se odbrane sa dva igrača manje, pa je Famera pogodio za 5:3.

9. minut - Španci nisu iskoristili prvi napad u drugoj četvrtini, ali su i "delfini" propustili priliku da izjednače.

PRVA ČETVRTINA:

8. minut - Kabanjas pogađa sa distance za novo vođstvo Španaca. Ipak, Nemanja Ubović uzvraća i poravnava na 3:3! U finišu prve četvrtine Španija dolazi do novog vođstva preko Sanauhe.

7. minut - Jako tvrda utakmica, oba tima se muče u napadu. Na semaforu stoji rezultat sa isteka četvrtog minuta - 2:2.

6. minut - Nastavlja se sa odličnim odbranama, i dalje je 2:2.

5. minut - Odbranili su se "delfini" sa igračem manje, ali nisu iskoristili svoj napad, Ćuk je pogodio prečku.

Dado đilas NASTAVLJA SE POTOP "DELFINA"! Preti nam ISTORIJSKA BRUKA! Srbija se držala tri četvrtine, pa doživela KATASTROFALAN poraz!

4. minut - Nikola Jakšić pogađa za 1:1. Ipak, već u sledećem napadu Biel Lara pogađa za novo vođstvo Španije. Na isteku četvrtog minuta Miloš Ćuk poravnava na 2:2.

3. minut - Felipe Perone na isteku trećeg minuta iz kontra napada pogađa za 1:0. Španci vode.

2. minut - I posle dva minuta rezultat je 0:0. Oba tima imaju ozbiljne probleme u napadu.

1. minut - Strahinja Rašović izborio je prvi napad za našu reprezentaciju. Bez golova posle 60 sekundi, po jedan napad promašili su i naši reprezentativci i Španci.

UOČI MEČA:

Vaterpolisti Srbije nastavljaju svoje takmičenje na Olimpijskim igrama u Parizu utakmicom protiv jednog od favorita za zlatnu medalju - selekcije Španije.

Španci su takmičenje otvorili sa dve pobede, bili su bolji od Australije (9:5), a zatim i Mađarske (10:7) i trenutno su prvi u našoj grupi. Sa druge strane, "delfini" su se mučili protiv Japana i stigli su do trijumfa u samom finišu (16:15), a zatim su doživeli potop u susretu sa Australijom u kom su poraženi rezultatom 8:3.

Naša reprezentacija ne igra dobro, pa je zbog toga Španija i na kladionicama veliki favorit, te je kvota na "furiju" 1,20, dok je kvota na Srbiju 6,75.

Često su se ova dva nacionalna tima susretala u prošlosti, a u poslednje vreme uspešniji su Španci koji su slavili u tri prethodna duela.

Nema dileme da naš tim čeka veliko iskušenje, a da li će "delfini" stići do iznenađenja ostaje da se vidi.

BONUS VIDEO:

Kurir TV USIJANJE DANA 10.08.2021. VATEROPLISTI LAZIĆ, DEDOVIĆ, RAŠOVIĆ I STRELAC MIKEC: OLIMPIJSKE IGRE U BOJAMA SRBIJE