3333.jpg
Kurir 
foto: Kurir

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Olimpijskih igara pošto je u polufinalu savladala Sjedinjene Američke Države rezultatom 10:6. Uspeli su vaterpolisti Srbije da se osvete Amerikancima za poraz u polufinalu košarkaškog turnira i u nedelju će se boriti za zlatnu medalju protiv boljeg iz duela Hrvatska - Mađarska.

Od samog starta meča viđena je velika borba i odbrane oba tima funkcionisale su sjajno. Amerikanci su poveli preko Marka Vavića, izjednačio je Nikola Jakšić, zatim je Rajder Dod pogodio u napadu sa dva igrača više, da bi poslednji gol u prvoj četvrtini dao Sava Ranđelović za 2:2. U ovom periodu igre blistao je američki golman Adrijan Vajnberg.

Dado đilas BRUTALNI "DELFINI" OSVETILI KOŠARKAŠE! Srbija je SRUŠILA Ameriku za novo FINALE OI! Medalja je OBEZBEĐENA, neka bude ZLATNA!

Zablistali su vaterpolisti Srbije u drugoj četvrtini. Skoro u svakom napadu Amerikanci su imali igrača više, ali je naša odbrana bila na nivou, a konačno je krenulo i u napadu. Dva gola u drugoj četvrtini postigao je Nikola Dedović, a po jedan braća Nikola i Petar Jakšić, dok su za Amerikance pogađali Luka Kupido i Ben Halok. Posle dve četvrtine imali smo prednost od 6:4.

Velika borba vodila se i u trećoj četvrtini koja je završena 2:2. Imali smo dva puta po tri gola prednosti (7:4 i 8:5), ali su se Amerikanci vraćali. Golove za naš tim u ovom periodu postigli su Nikola Dedović i Nemanja Vico, dok su za Ameriku pogađali Marko Vavić i Aleks Bouven.

Četvrta četvrtina bila je čista rutina, golovima Nikole Dedovića i Nikole Jakšića stigli su do 10:6 i plasmana u finale. Najbolji u našem timu bio je Nikola Dedović sa četiri gola, jedan manje postigao je Nikola Jakšić, a pogađali su još Sava Ranđelović, Petar Jakšić i Nemanja Vico.

Kod Amerikanaca dva gola je postigao Marko Vavić, dok su po jednom strelci bili Rajder Dod, Luka Kupido, Ben Halok i Aleks Bouven.

Termin finalnog meča možete pronaći na sledećem linku:

Sva dešavanja pre, za vreme i posle ovog meča mogli ste pratiti putem lajv-bloga na portalu Kurir.rs.

UŽIVO PRENOS:

Srbija - SAD 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0)

Srbija: Radoslav Filipović, Dušan Mandić, Strahinja Rašović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Nikola Dedović, Radomir Drašović, Nikola Jakšić (kapiten), Nemanja Vico, Nemanja Ubović, Petar Jakšić, Viktor Rašović, Vladimir Mišović.

Selektor: Uroš Stevanović

SAD: Adrijan Vajnberg, Marko Vavić, Aleks Obert, Hens Daube, Luka Kupido, Ben Halok (kapiten), Dilan Vudhed, Aleks Bouven, Čejs Vilijam Dud, Rajder Dod, Maks Irving, Dru Holand, Džoni Huper.

Selektor: Dejan Udovičić

Sudije: Georgios Stavridis (Grčka) i Rafaele Kolombo (Italija)

ČETVRTA ČETVRTINA:

32. minut - Brutalni "Delfini" ušli su u finale Olimpijskih igara! Osvetili su košarkaše, savladali Ameriku sa 10:6 i obezbedili medalju! Neka bude zlatna!

31. minut - Još jednom igrač više za Ameriku i još jedna odbrana Srbije. Nismo iskoristili napad, ali je Filipović upisao još jednu odbranu.

30. minut - Novi igrač više za Amerikance i nova odbrana Srbije! Idemo ka finalu! Amerikancima ne pomažu ni sudije, "Delfini" igraju spektakularno.

29. minut - Nikola Jakšić pogađa za 10:6! Idemo ka zlatu!

28. minut - Nismo iskoristili napad za plus četiri, Amerikanci su imali kontru, ali je Filipović ponovo maestralno odbranio!

27. minut - Pokušaj Mandića ne završava u golu, najbolji strelac olimpijskog turnira je i dalje bez pogotka. Radoslav Filipović briljira! Osma odbrana našeg golmana!

26. minut - Nikola Dedović postiže pogodak na sjajnu asistenciju Nemanje Ubovića i Srbija ponovo ide na plus tri! Nova sjajna odbrana Srbije, Bouven je šutirao preko gola.

25. minut - Prvi napad u poslednjem periodu igre imala je Srbija, ali ga nije iskoristila. Nastavili su arbitri da uništavaju naš tim, ali smo se ponovo odbranili. Ostaje 8:6.

TREĆA ČETVRTINA:

24. minut - Odlična odbrana Radoslava Filipović! Na kraju treće četvrtine 8:6.

Dado đilas BRUTALNI "DELFINI" OSVETILI KOŠARKAŠE! Srbija je SRUŠILA Ameriku za novo FINALE OI! Medalja je OBEZBEĐENA, neka bude ZLATNA!

23. minut - Novo isključenje za Srbiju, ovog puta je Petar Jakšić morao napolje. Ponovo sjajna odbrana "Delfina". Ostaje 8:6. Nismo iskoristili napad.

22. minut - Odlična odbrana Radoslava Filipovića! Jedan jako loš napad Srbije, pokušao je Petar Jakšić, ali je Adrijan Vajnberg rutinski odbranio.

21. minut - Odlična odbrana Dušana Mandića koji je pokušao atraktivno da savlada Vajnberga u narednom napadu, ali ne uspeva u tome. Par sekundi kasnije Mandić je i isključen, a Udovičić je zatražio tajm-aut. Trenutno je 14:7 u isključenjima što je zaista velika razlika!

20. minut - Ponovo igrač više za Amerikance i gol Aleksa Bouvena za 8:6. Mandić pogađa prečku u narednom napadu.

19. minut - Dokle više?! Novo isključenje za naš tim! Ali posle novog isključenja - nova sjajna odbrana! Mandić je asistirao, a Vico pogodio za 8:5.

18. minut - Novi gol Marka Vavića, ponovo sa igračem više. Amerika smanjuje na 7:5. Nemanja Vico nije uspeo da postigne pogodak.

17. minut - Konačno prvi napad u nekoj četvrtini ima Srbija. Imali smo dva igrača više, a to je iskoristio Nikola Dedović i svojim trećim golom povisio je na 7:4.

DRUGA ČETVRTINA:

16. minut - Još jedan igrač više za Amerikance i još jedna sjajna odbrana naših vaterpolista! Nismo uspeli da postignemo pogodak i posle druge četvrtine rezultat je 6:4.

Dado đilas BRUTALNI "DELFINI" OSVETILI KOŠARKAŠE! Srbija je SRUŠILA Ameriku za novo FINALE OI! Medalja je OBEZBEĐENA, neka bude ZLATNA!

15. minut - Nismo iskoristili napad ni mi, ni Amerikanci. Nikola Dedović pogađa sa distance za 6:4!

14. minut - Dali smo gol, ali će ga proveravati VAR sistem. Priznat je pogodak, preko Nikole Dedovića stižemo do plus dva (5:3). Amerikanci već u narednom napadu sa igračem više preko kapitena Bena Haloka smanjuju na 5:4.

13. minut - Odlično smo se odbranili, a u napadu smo iznudili još jednog igrača više. Nikola Jakšić pogađa za 4:2! U narednom napadu Luka Kupido smanjuje na 4:3, prvi gol Amerikanaca iz pozicione igre.

12. minut - Konačno igrač više i za Srbiju, a to u gol pretvara Petar Jakšić! Srbija vodi!

11. minut - Ni Ćuk nije pogodio, nova odlična odbrana Vajnberga. Peti put su Amerikanci imali igrača više, ali smo se ponovo odbranili!

10. minut - Novi loš napad za Srbiju i presečen pas Nikole Dedovića. Nastavljamo da igramo odlično u odbrani i ponovo se branimo sa igračem manje.

9. minut - Ponovo su Amerikanci prvi stigli do lopte i imaće napad na početku druge četvrtine. Isključen je Strahinja Rašović, ali Amerikanci nisu uspeli to da iskoriste.

PRVA ČETVRTINA:

8. minut - Odbranili smo se, Bouven nije uspeo da savlada Filipovića. Ipak, još jedna odbrana Adrijana Vajnberga. Kraj prve četvrtine, rezultat je 2:2.

Dado đilas BRUTALNI "DELFINI" OSVETILI KOŠARKAŠE! Srbija je SRUŠILA Ameriku za novo FINALE OI! Medalja je OBEZBEĐENA, neka bude ZLATNA!

7. minut - Odličan je i Radoslav Filipović. Nema trećeg gola za Amerikance i pored toga što su imali igrača više. Sava Ranđelović pogađa za 2:2.

6. minut - Mučimo se u napadu, Vajnberg brani fenomenalno.

5. minut - Konačno gol za Srbiju! Nikola Jakšić pogađa gol Amerikanaca! Nismo uspeli da se odbranimo sa dva igrača manje, pogodak za Ameriku postigao je Rajder Dod.

4. minut - Nova odbrana za Vajnberga, promašio je Vico.

3. minut - Nikola Dedović osvojio je loptu pored Hensa Daubea, ali "Delfini" ne koriste odličnu odbranu da izjednače. I dalje smo bez gola.

2. minut - Isključen je Nemanja Ubović, a Amerikanci su poveli preko Marka Vavića. Pokušaj Nikole Jakšića brani Adrijan Vajnberg, jedan od najboljih golmana dosadašnjeg toka olimpijskog turnira.

1. minut - Prvi napad na meču imali su Amerikanci, ali smo se odlično odbranili. Ipak, ni mi nismo iskoristili prvi napad.

UOČI MEČA:

Vaterpolistima Srbije ostalo je da naprave još dva koraka kako bi i treći put uzastopno osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. U polufinalnom meču naš nacionalni tim očekuje sudar sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država (petak, 14.35) koja je u četvrtfinalu bila bolja od Australije posle peteraca rezultatom 11:10.

Amerikanci su pre pobede protiv Australije grupnu fazu takmičenja završili na trećem mestu, ispred Hrvatske, Crne Gore i Rumunije, a iza Italije i Grčke.

Sa druge strane, svi dobro znamo koliko su trnovit put prošli naši vaterpolisti na putu ka polufinalu. Uz dosta muka stigli su do četvrtog mesta u grupi sa samo dve pobede (protiv Japana i Francuske), da bi u četvrtfinalu zablistali i srušili Grčku golom Nikole Jakšića u poslednjoj sekundi utakmice (12:11).

Ovo nije bilo dovoljno da "Delfini" na kladionicama budu favoriti u meču protiv Amerikanaca, pa je tako kvota na Srbiju 2,35 dok je kvota na našeg rivala 2,10.

Često su ove dve reprezentacije imale međusobne okršaje, a poslednji u nizu pripao je Srbiji i to na Svetskom prvenstvu ove godine kada je rezultat bio 14:12.

Srbija i Amerika odmeriće snage u vaterpolu samo dan posle okršaja košarkaških reprezentacija ove dve zemlje u kom je, uz obilatu pomoć sudija, do prolaska u finale stigla selekcija SAD. "Delfini" će imati priliku da osvete naše košarkaše i nastave borbu za odbranu olimpijskog zlata.

U drugom polufinalu od 19.35 sastaće se Mađarska i Hrvatska.

Šta vi mislite, na kom mestu će naša vaterpolo reprezentacija završiti Olimpijske igre?

Anketa

Na kom mestu će naša vaterpolo reprezentacija završiti Olimpijske igre?

Ova anketa je završena.
Glasalo je 700 korisnika

BONUS VIDEO:

Kurir TV USIJANJE DANA 10.08.2021. VATEROPLISTI LAZIĆ, DEDOVIĆ, RAŠOVIĆ I STRELAC MIKEC: OLIMPIJSKE IGRE U BOJAMA SRBIJE