Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, a porodica ga je sve vreme bodrila sa tribina.

Pored supruge Jelene, dece, majke Dijane, oca Srđana u loži su se našli i Novakovi tast i tašta. Naime, Jelenini roditelji, Miomir i Vera Ristić retko se eksponiraju, ali neretko se mogu videti na Novakovim mečevima.

Ipak, o njima se ne zna mnogo. Novakova supruga je jednom prilikom govorila o svojoj porodici i tada otkrila da su veoma imućni.

20240801-19-32-50eon--channels--mozilla-firefox.jpg
Screenshot 
foto: Screenshot

"Moja porodica bila je dobrostojeća, pa smo bankrotirali, snalazili smo se, svašta smo proživeli. Na mišiće moje mame, uz ogromnu volju, želju i snagu da sestra i ja imamo ono što ona nije imala, obe smo otišle u inostranstvo da studiramo," ispričala je jednom prilikom Jelena.

Uz njih je naučila da je porodica iznad svega.

"Verujem da žene mnoge osobine steknu gledajući svoje roditelje, ponajviše majke. Moja majka je mene i sestru rano rodila, podizala nas je i sve vreme radila. Ništa joj nije bilo teško, lavovski se borila da nam omogući kvalitetan život i obrazovanje, u vrlo teškim uslovima" , pričala je ona svojevremeno.

Poznato je da Jelena i Novak godinama unazad preferiraju ishranu bez mesa, zasnovanu na organski gajenim namirnicama, što su preneli i na ćerku Tari i sina Stefana, međutim, kako i sama priznaje, njena majka baš i ne poštuje njena pravila u ishrani za unučiće.

veraristic1497724802119651.jpg
Marina Lopičić 
foto: Marina Lopičić

"U našoj kući primenjujemo veganski način ishrane, ali deca uvek imaju izbor. Stefan je do treće godine jeo meso ‒ otkrila je supruga najboljeg tenisera sveta.

‒ Deca često idu kod baka i deka, a samo jedan par vrlo poslušno prati šta im kažemo. Ne, to nisu moji roditelji (smeh). Dijana je jako poštena, i stvarno sledi instrukcije koje joj damo.

kurir.rs/blic