Poznati bosansko-hercegovački glumacMoamer Kasumović (43) osuđen je na godinu dana zatvora zbog krivičnog dela bludničenje nad maloletnikom, potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Moamer Kasumović
RTCG - Zvanični kanal 

Kako je objavio Raport, sve se saznalo 16. septembra nakon predstave Beogradskog narodnog pozorišta “Tiho, tiše”, koja je izvedena u sklopu 6. Sarajevo Festa u Narodnom pozorištu Sarajevo. Predstava govori o vršnjačkom nasilju i tada su upriličeni razgovori sa publikom.

Kako se navodi, tada se obratio mladić iz publike koji je rekao da je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, a da je počinilac poznati glumac. Na pitanje o kome se radi, mladić je rekao – Moamer Kasumović. Mladić je u svojoj potresnoj ispovesti u Narodnom pozorištu kazao da je ceo slučaj imao i sudski epilog i da za to postoji sudska presuda.

Moamer je široj publici najpoznatiji po ulozi Damira Fazlinovića u hit seriji "Lud, zbunjen, normalan". Rodom je iz Crne Gore, iz Bijelog Polja se preselio u Sarajevo 1996. godine gde je završio Akademiju scenskih umjetnosti, a prvi glumački honorar dobio je u 21. godini, zaigravši u filmu Srđana Vuletića "Ljeto u zlatnoj dolini." 

screenshot-6.jpg
Printskrin Youtube Lud, zbunjen, normalan

Glumac je odrastao okružen ženama. Ima tri sestre, Mirhu, Lejlu i Rejhanu, s kojima je jako vezan jer su zajedno bez roditelja prolazili kroz odrastanje. "Kada odrastate s curama kao jedino muško, onda to ima svoje privilegije. Kada si u stanu s još dva muškarca, onda se ne zna ni ‘ko pije ni ‘ko plaća’, rekao je Kasumović svojevremeno za Večernji list.

Istakao je i da zbog svojih sestara bolje razume žene.

– Sa sestrama imam jako otvoren odnos, pa kod nas nikad ništa nije tajna ili tabu! Jednostavno, žene su drugi svet kojem treba polako pristupati, a najbitnije je da znaš da prepoznaš šta ona želi u tom trenutku, objasnio je.

Kasumović je jednom prilikom naveo da je saradnja sa Mustafom Nadarevićem (Izetom iz serije ,,Lud, zbunjen, normalan”) bila mnogo više od profesionalnog odnosa.

– Uvek kažem da sam radeći sa njim izučio još jednu školu – kako glumačku, tako i životnu. Mustafa je bio izvanredan glumac, ali pre svega izuzetan čovek. Njegova mudrost, profesionalizam i humor učinili su svaki trenutak proveden sa njim dragocenim, rekao je glumac i dodao da je jedna od najvažnijih lekcija koju je naučio od Nadarevića krilatica koju često ponavlja.

– ,,Ne možeš biti dobar glumac, ako nisi dobar čovek.” Ova mudrost me je vodila kroz moju karijeru i život, podsećajući me na važnost integriteta, empatije i poštovanja prema drugima.

(Kurir.rs/I.M.)

kurir televizija GLUMAC ISPRIČAO DIRLJIVU ANEGDOTU SA MANDOM! Bio je tu u veoma važnom trenutku za mene! PROGOVORIO O NASTAVKU "SELO GORI"