SVEGA JE BILO ŠESTOG DANA EVROPSKOG PRVENSTVA: Albanci šokirali Hrvatsku! Nemačka u osmini finala EP! Remi Škotske i Švajcarske
Foto: EPA/ FILIP SINGER

euro

SVEGA JE BILO ŠESTOG DANA EVROPSKOG PRVENSTVA: Albanci šokirali Hrvatsku! Nemačka u osmini finala EP! Remi Škotske i Švajcarske

Fudbal -

Šestog dana Evropskog prvenstva u Nemačkoj bilo je - svega!

Za početak fudbalskog dana navijači su uživali u podeli bodova Albanije i Hrvatske u meču u kojem su se hrvatski i albanski fanovi potrudili da na sve načine izvređaju Srbe.

U drugom meču dobili smo prvog sigurnog putnika u osminu finala EP - Nemačka je pobedila Mađarsku.

Za kraj dana navijači su uživali u duelu Škotske i Švajcarske, vodila se velika borba na terenu, i na kraju - podela plena.

Hrvatska - Albanija 2:2

Nemačka - Mađarska 2:0

Škotska - Švajcarska 1:1

23.13 - Rabio želi da se ostave po strani političke debate tokom EP

Vezista francuske reprezentacije Adrijen Rabio pozvao je na glasanje na predstojećim vanrednim izborima u Francuskoj, ali je izrazio želju da se Plavi drže dalje od političkih tema tokom svog učešća na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, preneo je danas francuski sportski list Ekip (L'Equipe). Rabio se na konferenciji za novinare u Paderbornu pridružio saigračima u pozivima za glasanje, ali je dodao da ne treba ići dalje pošto je u toku prvenstvo. "To (glasanje) je važna tema u smislu da predstavljamo reprezentaciju Francuske. U pitanju je budućnost zemlje, to je veoma važna, čak goruća tema. Svako je slobodan da misli šta hoće, da ima uverenja, da iznosi svoje mišljenje. Ono što jednostavno želimo da kažemo ljudima jeste da odu i glasaju", rekao je Rabio.

23.00 - Šurbatović o povicima UBIJ SRBINA: Ukoliko UEFA ne bude drastično kaznila izgrednike...

Na današnjem meču između Hrvatske i Albanije navijači su skandirali "Ubij, Srbina" i "Srbe na vrbe", a ovim povodom oglasio se generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović koji je osudio ponašanje izgrednika i poručio da će od UEFA tražiti najstrožu kaznu za ovakvo ponašanje.

22.53 - Škotska i Švajcarska remizirale u Kelnu

Fudbaleri Škotske i Švajcarske odigrali su nerešeno 1:1 u drugom kolu grupe A na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

22.40 - Selektor Mađarske: Nemačka je favorit da osvoji EP

Selektor mađarske fudbalske reprezentacije, Italijan Marko Rosi izjavio je posle poraza od Nemačke, da je Nemačka veliki favorit za osvojanje Evropskog prvenstva. "Bili smo vredni. Ponosan sam na svoje igrače. Možemo da izgubimo protiv Nemačke, koja ima igrače svetske klase. Rekao sam igračima da nemamo zbog čega da žalimo. Reprezentacije svetske klase poput Nemačke igraju bolje od nas. Smatram da je Nemačka veliki favorit za osvajanje prvenstva Evrope", dodao je Rosi.

Nemačka
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

22.38 - Luis de la Fuente: Sutra nas čeka veoma složena utakmica

Selektor španske fudbalske reprezentacije Luis de la Fuente očekuje "veoma složenu utakmicu" protiv Italije u Gelzenkirhenu na Evropskom prventstvu. "Očekuje nas veoma složena utakmica. Suočiti se sa aktuelnim evropskim šampionom je kao da se gledaš u ogledalo. Italija je tim koji liči na nas, nedavno je promenio trenera, lansirao mlade igrače, a često smo se suočavali sa njima", rekao je Fuente na konferenciji za novinare. Selektor Španije je dodao da mu se dopada takmičarski duh italijanskog tima.

22.06 - Nagelsman: Nemačka želi da pobedi svaku utakmicu

Kao prva fudbalska reprezentacija koja se plasirala u osminu finala Evropskog prvenstva, Nemačka želi da pobeđuje u svakoj utakmici, ne razmišljajući o potencijalnim protivnicima, izjavio je selektor Julijan Nagelsman posle pobede protiv Mađarske sa 2:0. "Hoćemo da završimo na prvom mestu, to je važno. Želimo da pobedimo u svim mečevima, a onda ćemo gledati protiv koga igramo. Ostaje još jedan meč. Ne možemo da utičemo na ostale utakmice", rekao je Nagelsman na konferenciji za novinare.

21.53 - Sautgejt: Engleska će morati da bolje igra protiv Danske

Selektor Engleske Garet Sautgejt izjavio je da će engleski fudbalski tim morati sutra bolje da igra protiv Danske nego što je igrao protiv Srbije pošto su kvalifikacije za osminu finala na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Sautgejt, koji je kritikovan zbog igre tima u drugom poluvremenu protiv Srbije, danas je ponovo branio svoje igrače. "Mislim da su u trenutku velikog pritiska počeli meč izuzetno dobro i da su sjajno igrali tokom cele utakmice", rekao je Sautgejt čiji je tim porazio Srbiju sa (1:0).

Garet Sautgejt
foto: EPA/ANDREW YATES

20.28. - UEFA ŽESTOKO KAZNILA SRBIJU

Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je Srbiju zbog ponašanja navijača na utakmici Evropskog prvenstva protiv Engleske. Fudbalski savez Srbije je kažnjen ukupno sa 14.500 evra.

19.54 - STRAŠNA NEMAČKA U OSMINI FINALA EP

Fudbaleri Nemačke savladali su Mađarsku sa 2:0 u utakmici 2. kola grupe A na Evropskom prvenstvu.

19.36 - Silvinjo: Albanija će pamtiti meč protiv Hrvatske

Selektor albanske fudbalske reprezentacije, Brazilac Silvinjo izjavio je posle nerešenog meča protiv Hrvatske da će njegov tim pamtiti utakmicu. "Bilo je sjajno i neverovatno. Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, ali je bilo jako teško u drugom" protiv hrvatskih napada, rekao je Silvinjo. Prema njegovim rečima, albanski tim će pamtiti meč i ponosan je na navijače koji su došli u velikom broju. "Nacija treba da bude ponosna na igru i rezultat. Treba da uživano u ovakim takmičenjima, tek smo drugi na put na Evropskom prvenstvu", dodao je selektor.

18.53 - Mbape trenira odvojeno sa zavojem

Kapiten francuske fudbalske reprezentacije Kilijan Mbape, koji je slomio nos na prvom meču svog tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, trenirao je odvojeno od ostatka ekipe, dva dana pre utakmice Francuska-Holandija u Lajpcigu. Mbape se danas pojavio na treningu Plavih sa zavojem i trenira odvojeno sa posebnim trenerom.

Kilijan Mbape
foto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

18.27 - HRVATIMA SE SMEŠI BRZI POVRATAK KUĆI

Hrvati bi čak i u slučaju pobede nad Italijom u poslednjoj rundi mogli da ostanu bez plasmana u osminu finala. "Vatreni" sa četiri boda mogu da budu i drugi i treći i četvrti, ali bi gledajući iz ove pozicije, svaki prolazak bio veliki uspeh.

18.17 - Dalić: Drugo poluvreme mora biti putokaz za Italiju

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je , posle remija sa Albanijom na Evropskom prvenstvu, da je nezgodno primiti pogodak u poslednjim sekundama, ali da je i dalje sve u njihovim rukama."Teška utakmica s dva različita poluvremena. Prvo je bilo jako loše, sporo i tromo, dok drugi deo ohrabruje. Dali smo sve od sebe, jako puno energije u nastavku susreta. Okrenuli smo rezultat, ali i na samom kraju, vrlo nezgodno, primili pogodak", rekao je Dalić. "Razočarani smo, naravno, zbog tog primljenog gola, ali još uvek smo u igri. I dalje je sve u našim rukama", dodao je on.

Zlatko Dalić
foto: Eibner-Pressefoto/Marcel von Fehrn / imago sportfotodienst / Profimedia

17.56 - Mitrović: Najveći kvalitet Slovenije je timska igra

Srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Mitrović izjavio je u Minhenu da je najveći kvalitet Slovenije timska igra, ali da poseduju i individualni kvalitet. "Najveći kvalitet Slovenije je timska igra. Protiv Danske su prilkazali dva različita poluvremena. Prvo defanzivnije, drugo ofanzivno… Imaju idividualni kvalitet, Šeško, Šporar su igrači opasni po gol. Timska igra i kompaktnost su im najveći kvaliteti", izjavio je Mitrović na konferenciji za novinare. "Dva puta smo igali protiv Slovenije u Ligi nacija. Obe utakmice smo bili bolji. Okolnosti su drugačije. Ako dam gol i pobedimo, biće perfektatn dan, perfektana utakmica. Ali biće sjajno i ako ne dam gol, a pobedimo. Ali nema nepoznanica, dobro se poznajemo", dodao je Mitrović.

Orlovi, trening, EURO 2024, Srbija
foto: Nemanja Nikolić

17:11 - Ljuti su u Hrvatskoj posebno zbog prvog poluvremena

Komentator "HRT-a" je to jasno stavio do znanja gledaocima, kao i stručni konsultanta odmah posle njega.

17.01 - Albanija u 95. minutu ŠOKIRALA Hrvatsku

Fudbalska reprezentacija Hrvatske nije uspela da pobedi Albaniju u drugoj utakmici na Evropskom prvenstvu. Utakmica je završena rezultatom 2:2, a Albanija je do boda stigla golom u 95. minutu.

16.29 - Skandalozno skandiranje navijača na meču Hrvatske i Albanije

Skandalozno! Sredinom drugog poluvremena meča Hrvatske i Albanije sa tribina se začulo skandiranje "Ubij Srbina".

16.14 - Stojković pred Sloveniju: Očekujem pobedu, optimista sam

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je u Minhenu da očekuje pobedu i da je optimista pred sutrašnji duel protiv Slovenije na Evropskom prvenstvu."Očekujem pobedu, optimista sam. Slovenija igra u formaciji 4-4-2, Šeško i Špoar prave razliku. Moramo da budemo pametni i da ne dozvolimo da se jurimo sa njima. Organizovana su ekipa", rekao je Stojković na konferenciji za novinare.

15.59 - Pogledajte SKANDALOZNE slike sa meča Albanija - Hrvatska

Skandalozni transparenti i zastave dominiraju na meču drugog kola Evropskog prvenstva između Albanije i Hrvatske.

14:10 - Novinar koji je provocirao izbačen sa Evropskog prvenstva. UEFA je oduzela akreditaciju novinaru iz lažne države Kosovo koji je sramno provocirao navijače Srbije pred utakmicu Orlova protiv Engleske.

13:33 - "Brat uz brata, Albanac uz Hrvata"

Na dan utakmice Albanije i Hrvatske, ali i na dan meča, albanski i hrvatski navijači su se upoznali i udružili...

12:52 - Brutalna provokacija u Minhenu!

Novi žestok skandal i brutalna provokacija na Evropskom šampionatu.

Ispred stadiona na kom Srbija igra meč drugog kola Eura protiv Slovenije (četvrtak, 15.00) uočen je huligan u dresu Albanije kako maše zastavom lažne države Kosovo.

Albanija, EURO 2024
foto: Nemanja Nikolić
00:16

Novi skandal na EURO 2024 zastava tzv Kosova ispred stadiona na kom igra Srbija

12:10 - Priča iza kulisa EURO 2024

Uživanje je gledati ovako ofanzivan fudbal! Kvalitet je iznad svih očekivanja. To je jedna strana medelje. Ona važnija. Sve ostalo, iza kamera, predstavlja potpuni fijasko UEFA i organizatora. Evropska fudbalska federacija podbacila je u skoro svim segmentima organizacije!

11:36 - Katanec: Srbija treba više da se plaši Slovenaca nego Engleza

"Srbija ima dobru reprezentaciju, slično Sloveniji, ali trebalo bi da se više plaše Slovenije nego Engleske. Slovenija nema, uz neke izuzetke, sjajne individualce, Srbija ih ima više. Ali Srbija nema isti timski duh koji pokreće Sloveniju. A na terenu odlučuje tim, samo povremeno pojedinac", istakao je Katanec.

10:58 - UEFA poslala obaveštenje navijačima Srbije

Fudbaleri Srbije u četvrtak od 15 časova igraju u Minhenu meč drugog kola Grupe C na Evropskom prvenstvu.

10:10 - Junak Turske u vezi sa Srpkinjom

Fudbaleri Turske u spektakularnom meču prvog kola Evropskog prvenstva savladali su reprezentaciju Gruzije rezultatom 3:1, a utakmicu je obeležio 25-godišnji Turčin Melt Muldur koji je postigao najlepši gol u dosadašnjem toku Eura.

Nakon spektakularnog gola, junak Turske našao se u centru medijske pažnje, pa su isplivale i mnoge zaniljive priče iz privatnog života ovog sjajnog fudbalera.

09:39 - Dalić "pecnuo" Engleze!

Selektor reprezentacije Hrvatske, Zlatko Dalić, smatra da njegova ekipa, zbog rezultata koje je ostvarila proteklih godina, zaslužuje daleko više poštovanja.

09:10 - Mizerna kazna za albanske huligane!

Albanski navijači dospeli su u centar pažnje javnosti pošto su na Evropskom prvenstvu na sraman način, gde god su stigli, provocirali naš narod. Zbog toga će morati da plate novčanu kaznu, ali kada čujete koliku - shvatićete da ih je UEFA skoro pa "nagradila".

08:33 - Konseisao oduševio Ronalda

Portugal je posle preokreta savladao Češku (2:1) u prvom kolu Grupe F na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a apsolutni junak utakmice bio je mladi fudbaler Fransisko Konseisao koji je u 92. minutu doneo trijumf svojoj reprezentaciji.

Po završetku utakmice Ronaldo je prišao 21-godišnjem Fransisku i počeo da ga grli. Bio je izuzetno emotivan Kristijano, nije ispuštao iz naručja mladog heroja Portugala.

Kristijano Ronaldo
foto: Alexandra Fechete / imago sportfotodienst / Profimedia

08:15 - Kakve su šanse da Srbija prođe dalje?

Iako su doživeli poraz od Engleske na startu Evropskog prvenstva, Orlovi i dalje imaju ozbiljne šanse da izbore plasman u narednu fazu takmičenja.

08:00 - Sve aktuelnosti prethodnog dana Eura možete pogledati na OVOM LINKU

Kurir sport/J.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track